zaterdag 23 oktober 2010

Maandag is het zover

Op 25 oktober 2010 vlieg ik naar Mexico. Het wordt mijn 9e bezoek aan dat land, en ik ben er 11 jaar niet geweest. Paulina en Hermilo zijn ondertussen opa en oma geworden, Tania, Denisse en Anahi zijn moeder geworden, Rocio studeert nu in Mexico Stad, Karina is naar Metepec verhuisd, Jorge grande is met pensioen en Jorgito.... tsjah, Jorgito, dat ga ik uitvinden wat hij allemaal heeft uitgespookt in de afgelopen 11 jaar.

Ook zijn er drie dierbaren overleden, Lichita (bij wie ik woonde en bij wiens graf ik tijdens Día de los Muertos ga zitten), señora Pinos, voor wie ik ooit een klein varkentje kocht, en señor Isaias, ook wel bekend als El Rana, die me uren heeft verteld over zijn leven, vanuit zijn kleine winkeltje achter de kerk.

Ik heb de meest prachtige foto's van al deze mensen (allemaal van vóór de digitale fotografie) en ik neem er een hoop mee, zodat ik met de vele vrienden herinneringen kan ophalen aan toen. Het wordt een bijzondere, gezellige, emotionele, schitterende, interessante, culinaire, reis waarin ik héél veel lekkers ga proeven, héél veel ga lachen, uren Spaans ga ouwehoeren en veel moois ga zien..... Ik kan niet wachten..... 

2 opmerkingen:

 1. Hallo Jojanneke,
  Ik wens je een prachtige tijd in Mexico en ben dan ook heel benieuwd naar je verhalen als je weer op het archief bent.
  Ideetje? Kaartje sturen met héééééle mooie postzegels naar je collega's van Dienstverlening die ook helemaal Postcrossing-gek zijn.
  Goeie reis en weer een veilige thuiskomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, zoiets had ik al in gedachten! Vanochtend toch nog even twee nieuwe kaart ge-post-crossed, voor een flinke vangst als ik terug kom.

  BeantwoordenVerwijderen