woensdag 2 maart 2011

Mexicaanse film: El asesino invisible

Een nieuwe maand, een nieuwe film op mijn Mexicaanse filmkalender. Deze maand kijk ik naar een prachtig plaatje van een film over een onzichtbare moordenaar, die vecht tegen de man met het gouden masker.
Deze gemaskerde mannen zijn heel gewoon in Mexico. Ze horen bij de volkscultuur. Een bekend voorbeeld is SuperBarrio, een gemaskerde man die in de jaren '80 opkwam voor de armen en onderdrukten in Mexico. Hij streed tegen onrechtvaardigheid. Daarnaast kom je deze gemaskerde mannen vaak tegen bij lucha libre, een stompzinnig gevecht dat geheel in scene is gezet.

Maar goed, terug naar de film. Een professor vindt een machine uit waarmee je met bepaalde trillingen een mens onzichtbaar kunt maken. Gaaap, jah, onzinnig, maar goed, de film is uit de jaren '60, toen was dat nog heel spannend. Een slechterik komt de uitvinding op het spoor en doodt de professor. Dat is een ramp! Nu weet niemand hoe die uitvinding werkt! Wat nu? Als het geheim van de uitvinding zich verspreidt zijn de rapen gaar, want dan kan iedereen zich onzichtbaar maken en moorden plegen zonder gezien te worden.

Hoe het afloopt weet ik niet. Wel weet ik dat de professor de gemaskerde man in vertrouwen had genomen, en hem de uitvinding had laten zien. En met de gemaskerde man aan je zijde komt altijd alles goed!
In onderstaand stukje film helaas nog niet. De onzichtbare breekt eerst in bij de dochter van de vermoordde professor en laat daarna de gemaskerde alle hoeken van de kamer zien (ook zo realistisch gedaan!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten