maandag 21 maart 2011

Stank in Tilburg

Ik herinner me als de dag van gister mijn kennismaking met het "luchtje" van Tilburg. Ik werkte nog in de Randstad en reisde met de trein heen en weer. Als iedereen in Tilburg het avondmaal al op had, kwam ik aan op het station en fietste door een rustige, koude stad via de Gasthuisring, langs het Wilhelminapark, over de Hasseltstraat, tot ik thuis was. De hele weg vergezeld door een rare lucht. Was het gist? Ingekuild gras? Kwam het uit een bierbrouwerij? Wat voor fabriek produceert zulke nare luchten en laat lekker leuk de hele stad ervan meegenieten? Asociaal!
Ondertussen lijk ik wel gewend aan het nare luchtje. Ik kijk er niet meer van op. Af en toe stinkt Tilburg, ach ja. Mijn bezoek snuffelt af en toe vreemd en dan leg ik maar uit dat het alleen maar zo af en toe stinkt. Wenkbrauwen gaan verbaasd omhoog. Een fabriekje dat de stad laat stinken? Mag dat zomaar? Pikken jullie dat? Wat belachelijk!
Gelukkig zag ik er nu eens wat over in het Brabants Dagblad (zaterdag 19 maart 2011), alhoewel het maar een klein stukje was. Ben Ackermans schrijft over IFF, de geur- en smaakstoffenfabrikant aan de Zevenheuvelenloop, die weg waar het zo moeilijk is om 50 te blijven rijden. De medewerkers van IFF hebben een stoplicht om over te steken naar de fietsenstalling. Aardig. Maar die stank, hemel wat asociaal!
IFF heeft nu een flinke dwangsom opgelegd gekregen om de biofilters te verbeteren. Geurvretende bacteriƫn in die biofilters deden hun werk niet goed, maar volgens metingen van IFF was er niets aan de hand! IFFers hebben geen neus!
Afgelopen week zijn de geurfilters vervangen, dus vanaf nu zouden we er geen last meer van moeten hebben. Ben benieuwd! Waar kan ik klagen bij de eerste sporen van het IFF-parfum?

Meer over IFF in Brabants Dagblad

1 opmerking:

  1. tilburg stinkt zowieso. Te weinig bomen en parken en teveel traag verkeer.

    BeantwoordenVerwijderen