zondag 9 maart 2014

Anne Wenzel, The Opaque Palace

Zaterdag 1 maart 2014 was ik met Patricia in Rotterdam. In TENT (Witte de Withstraat 50) liepen we zomaar op goed geluk naar binnen, hopend op iets moois en onze hoop werd groots beantwoord met het werk van Anne Wenzel. Deze Duitse kunstenares woont en werkt in Rotterdam.

Haar (vaak enorme) werken zijn opgebouwd uit klei en metaal. Verval is belangrijk in deze tentoonstelling, The Opaque Palace. Een neergestorte kroonluchter, bustes van ooit belangrijke mannen, nu verweerd, verlopen, gigantische bloemstukken van keramiek, ver over hun schoonheid heen, bijna aan het verleppen. De kleuren gaan in elkaar over, alles lijkt in elkaar te druppen, verzakken.


Is het mooi, vroegen Patricia en ik elkaar af. We konden er geen echt antwoord op geven. Mooi is hier niet de juiste benadering. Het is indrukwekkend, het komt binnen. Als een boodschap die heel duidelijk over wordt gebracht, maar over de inhoud van de boodschap moet je nog even goed nadenken.Ik kon mijn ogen er niet vanaf houden. Indrukwekkend werk!

The Opaque Palace, van Anne Wenzel
TENT
Witte de Withstraat 50
Rotterdam

Nog tot en met 5 mei 2015

Zie ook OpiumTV van 8 maart 2014 (vanaf minuut 26)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten