maandag 18 juli 2011

Top in Eindhoven: Piet Hein Eek

Lampen in restaurant Piet Hein Eek
Eindhoven staat steeds meer bekend als designstad. Logisch met de Design Academy en de vele ontwerpers die  er wonen en werken.
Ik kom eigenlijk nooit in Eindhoven, maar afgelopen week ineens twee keer! Mijn moeder en broer vierden hun verjaardag bij Piet Hein Eek en later die week kocht ik me suf aan leuke kado's bij de Kartonwinkel. De ene plek draait vrijwel geheel om het materiaal hout, de andere helemaal om karton. Twee superleuke plekken in Eindhoven, die ik iedereen ten zwaartste kan aanraden.Piet Hein Eek is bekend om zijn sloophouten meubels. Internationaal gezien is er heel veel aandacht voor zijn werk. Klein begonnen, maar nu uitgegroeid tot een groot bedrijf. Daarbij hoort een grote werkplaats. In Eindhoven staat genoeg leeg, nu Philips er voor het grootste deel is weggetrokken. Piet Hein Eek betrok in de Strijp een paar van de leegstaande panden en startte er een enorme houtwerkplaats, een tentoonstellingsruimte en showroom én een geweldig restaurant.

Op18 oktober 2010, tijdens de Dutch Design Week, was de opening. Tijdens de komende Design Week bestaat deze plek dus één jaar. Reden voor een feestje, hou het in de gaten!
Lampen in showroom
Werkplaats Piet Hein Eek
Naast het geweldige restaurant, waar je heerlijk kunt eten, lekker kunt zitten op allerlei verschillende stoelen, onder een soort sterrenstelsel van lampen, is er vanalles te zien. Van alle kanten kijk je in de werkplaats waar de stoelen en tafels van Eek gezaagd en in elkaar gezet worden. Het is een bedrijvige boel. Rondom de werkplaats bezoek je de showroom met kasten, lampen, banken, stoelen, wiegjes, schommelstoelen en kunst. Je komt langs bijzondere fietsen (ook voor de verkoop), glaswerk en langs de geweldige winkel, waar je ook iets kunt kopen met een niet zo rijkelijk gevulde portemonnee. In de winkel ook serviesgoed, zepen en shampoo van Piet Hein Eek , kussens, kinderboeken, ansichtkaarten, thermoskannen en meer moois.

Expo Piet Hein Eek
In de winkel neem je de trap of de speciale lift (met een video voorstellinkje over home-farming) naar de twee tentoonstellingsruimtes In één ervan staat nu een selectie uit de werkten die te zien waren tijdens de wereldtentoonstelling in Shanghai 2010. In de andere is onder andere werk te zien van de Nederlandse kunstenaar Hans van Bentem, kristallen lampen in verschillende vormen zoals een leeuw of een kruiwagen.
Het restaurant en de winkel van Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
5651 BP Eindhoven
www.pietheineek.nl

Openingstijden winkel: maandag t/m zaterdag     10.00-18.00 uur
Openingstijden restaurant:
Maandag     gesloten
Dinsdag       10:30- 23:00 uur
Woensdag   10.30-23.00 uur
Donderdag   10.30-23.00 uur
Vrijdag        10.30-23.00 uur                
Zaterdag     10.30-23.00 uur                
Zondag       12.00-23.00 uur
Van 26 juli t/m 7 augustus 2011 tot 17.00 uur geopend.


En dan volgde nog een ontdekking in Eindhoven, de Kartonwinkel. Klik hier om meer over deze supergave winkel te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten