maandag 18 juli 2011

Top in Eindhoven: de Kartonwinkel

Op zoek naar een bijzonder kado of iets nodig om je huis te pimpen?
Kartonnen dierenkoppen van Cardboard Safari
Kijk dan eens bij de Kartonwinkel, net achter de Piazza in Eindhoven. Je vindt er meer dan geweldige kindermeubels, kunstige bouwpakketten voor huisjes, beesten, kinderwiegjes of piratenboten.
Ik kom eigenlijk nooit in Eindhoven, maar afgelopen week ontdekte ik naast deze winkel die draait om karton, ook de werkplaats en restaurant van Piet Hein Eek, waar alles draait om hout. Twee superleuke plekken in Eindhoven, die ik iedereen ten zwaartste kan aanraden.

De Kartonwinkel zit al een tijdje in Eindhoven, een goede combinatie vanwege het hoge design gehalte. Voordat je binnenkomt, wordt je aandacht al getrokken door een golvende bank van karton, waar je op de kopse kant van het karton kunt zitten. Prachtig vormgegeven, ziet er heel sterk uit, maar kan bij regen beter binnen staan.

Kartonnen vosjes van Kidsonroof
Binnen sta je in een wereld van karton. Uit de linkerachterwand lijken als paddestoelen allemaal huizen, schepen en andere bouwsels te groeien: bouwpakketten voor kinderen. Er zijn ook bouwpakketten om dieren in elkaar te zetten. Deze familie vos van Kidsonroof is heel aandoenlijk. Je koopt ze in een set van 4.

Je vindt er ook producten van Jurianne Matter. Zij maakt onder andere mooie engeltjes om op te hangen en  papieren blommen, allemaal bedrukt met een mooi patroon. Humoristisch en mooi zijn de lampen van David Graas, Not al lamp en Not a box.
Uiltjes van Madeleine Rogers voor MIBO

Deze mooie uiltjes zijn van de Britse Madeleine Rogers, gemaakt voor MIBO. Ook weer als een pakketje te kopen en je zet ze zelf in elkaar.

Eigenlijk is dit concept helemaal van deze tijd: veel van deze kartonnen producten worden van afvalpapier gemaakt en zijn ze na een tijdje 'op', dan kunnen ze eventueel ook gewoon weer bij het oud papier (hoewel ze daar eigenlijk veel te mooi voor zijn!). Geen hoge belasting voor het milieu en toch prachtige vormgeving en dessins. Veel van de werken zijn met humor gemaakt en als kadootje heb je echt iets unieks.
Voor milieubewuste jonge ouders is er de wieg van karton van Green Lullaby. Deze biedt een goede oplossing voor de aanschaf van een dure wieg die maar een relatief korte periode wordt gebruikt en daarna alleen maar in de weg staat. Een stevige, mooie kartonnen versie als bouwpakket kan dan een uitkomst zijn.

Ik was zelf helemaal weg van de dierenkoppen van wit en bruin karton. Bizons, een olifant, herten met geweien, een neushoornkop en zelfs en héle neushoorn, prachtig qua vorm, als bouwpakket zelf in elkaar te zetten. De firma die dit ontwerpt en maakt is Cardboard Safari. De losse stukken worden met een lasercutter gesneden van recycled karton. Voordat je een kop in elkaar zet, kun je 'm beschilderen, decoreren, beplakken met glitters en er zo je eigen kunstwerk-kop van maken. Fantastisch toch?

Geen gelegenheid om naar Eindhoven te gaan? Ga dan naar de webshop.

De Kartonwinkel
Lardinoisstraat 22, 5611 ZZ Eindhoven
De winkel bevindt zich bij het beursgebouw van Eindhoven en naast Jolie Spellen
Twitter @Kartonwinkel

Openingstijden
Let op: tijden kunnen af en toe wijzigen ! Dit wordt op de site vermeld.
Maandag: gesloten 
Dinsdag: 11:00 - 18:00 
Woensdag: 11:00 - 18:00 
Donderdag: 11:00 - 18:00 
Vrijdag: 11:00 - 21:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00

Zondag: eerste zondag van de maand koopzondag (12:00 - 17:00)

Meer leuks in Eindhoven? Ga naar Piet Hein Eek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten