zondag 14 juni 2009

Kunst in Tilburg

Toch even kwijt voordat deze twee mooie tentoonstellingen voorbij zijn:
Komt dat zien, komt dat zien, in De Pont is mooi werk te bekijken van Anton Henning en van David Claerbout met videokunst (videokunst? Wa'sdè? Ja, ze zijn er, videokunstenaars, da's een heel eigen genre in de moderne kunst. En de ene videokunstenaar is goed, en de andere filmt alleen bagger, maar Claerbout is goed. Die vrouw die koffie schenkt, echt, je blíjft ernaar kijken). Heel erg de moeite waard. En kennen jullie dat kamertje helemaal achterin het museum dat bestaat uit bijenwasplaten? Wat ruikt het daar lekker! Snel gaan kijken en ruiken dus.

En dan heb ik nog een galerie 'ontdekt' aan het Wilhelminapark, Studio van Dusseldorp. Echt prachtig, er is nu werk van Marc Mulders en dan uiteraard ook meteen van Claudy Jongstra, maar ook mooi werk van Paul van Dongen. Er wordt gesproken over een Tilburgse School, een groep kunstenaars die nu actief is, en ook samenwerkt. Mooi werk in een werkelijk prachtige woning die de eigenaren een paar middagen in de week openstellen voor publiek. Je bekijkt kunst, en ach, toevallig hangt die bij hen boven het aanrecht, of boven de sofa.

Als er nog iemand tips heeft voor andere mooie galeries, ik hou me aanbevolen!

(In Leiden was galerie Zone mijn favoriet)

1 opmerking:

  1. Eigenlijk mag je Caren van Herwaarden niet onvernoemd laten. Ze exposeert nu ook in Studio van Dusseldorp. Als je meer werk van haar wilt zien ga dan naar www.cvanherwaarden.nl . Ook kunst met Tilburgse wortels. Naast dat ze mooie aquarellen maakt is ze een aardige en inspirerende vrouw.

    BeantwoordenVerwijderen