maandag 28 juni 2010

Ome Cor
Ome Cor is een kluizenaar/huifkarbewoner die zo af en toe op het Wolplein logeert. Hij zet zijn kleurrijke huifkar neer (getrokken door een busje, niet door een paard helaas) en blijft dan één of een paar nachtjes slapen. De eerste paar keer dat ik dat meemaakte zo vlak voor mijn huis, was ik hevig gefascineerd door deze man en zijn leefwijze. Later sprak ik hem een keer tijdens een festival in Tilburg en hadden we het over het Wolplein. Hij kent er niemand, komt er niet staan omdat een familielid in de buurt woont. Hij vind het gewoon een leuk plein, en staat er graag een paar nachtjes. Eén van zijn motto's is: waarom zou je een huis vol stoelen hebben als je er maar op één kunt zitten? Waarom een kast vol koffiekopjes als je er maar uit één tegelijk kunt drinken. Hij heeft dus van alles net genoeg. Hij kan één of twee mensen op bezoek krijgen, en dan zijn er geen stoelen meer.


Ome Cor wordt gezien als een markante persoon en zo is hij dan ook terecht gekomen in een tv programma van Joris Linsen.

Eén van de keren dat hij op het Wolplein stond, verzamelden zich een aantal kinderen bij zijn huifkar. Hij las ze voor, in de avondzon, en doodstil zaten de kinderen te luisteren. Mooi om te zien.... Op deze foto zijn zomaar wat mensen bij hem aangeschoven (oma, moeder en zoon?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten