dinsdag 27 juli 2010

Verbazing in de supermarkt

Toen ik in Tilburg kwam wonen, verbaasde ik me in het begin over bepaald etenswaar dat ik in de Randstad nooit zag in de supermarkt. Nieuwsgierig als ik ben, probeerde ik alles een keer uit. Zure zult, bloedworst, waterzooi, balkenbrij... sommige van deze producten moest ik uiteindelijk echt met moeite in mijn mond stoppen en die kocht ik daarna (uiteraard) nooit meer..... Maar er was er één die zo heeeeeel af en toe nog wel in mijn winkelwagentje belandde: groenten in aspic. De eerste keer dat ik het kocht was het alleen maar omdat het er zo spectaculair mooi uitzien: kleurrijk, vrolijk, gezond, bijna kunst! Het smaakt wat zurig en raar met die harde stukjes knapperige groente en zachte stukjes gelei, maar zo twee keer per jaar neem ik dit toch mee naar huis. Heel leuk om af en toe eens zoiets 'spannends' te eten op de boterham!

2 opmerkingen:

  1. Bloedworst en zult, dat vin dik wel lekker. Helaas nogal aan de vette kant. Maar af en toe is het een zonde waard :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan me van vroeger herinneren dat mijn moeder plakken boedworst in boter bakte (ach ja, nóg vetter!) en dan aten we dat met een flinke lepel stroop. Buuuuh, nee, dat is het toch niet helemaal voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen