donderdag 4 november 2010

Dainzu en slangen

Woensdagochtend, de ochtend na Dia de Muertos, zou ik om 7 uur s ochtends gaan lopen naar Dainzu, de ruines bij Tlacochahuaya. 15 Jaar geleden deed ik dat met Paulina en haar dochters. Noe en een vriend zouden met vergezellen, maar uiteraard gingen die uiteindelijk niet mee, zo gaat dat met Mexicanen, dus ik vertrok alleen, met als "ontbijt" 4 bananen en een flesje water en in 1 hand een steen voor als ik enge honden tegen zou komen. Dat laatste is gelukkig niet gebeurd. Ergens moest ik een riviertje oversteken, dat ik niet anders ken dan helemaal opgedroogd. Door de hevige regen en overstromingen van de afgelopen tijd liep daar nu aardig wat water doorheen, vrij helder. Schoenen en sokken dan maar uit, anders kwam ik nooit bij Dainzu. Lekker koel.
Bij Dainzu bleek veel meer opgegraven dan 15 jaar geleden, de hele juego de pelota lag nu uitgegraven, mooi! Drie keer sloeg de schrik me om het hart omdat ik aan mijn voeten slangen verschrikt weg zag glibberen. Zij schrokken net zo hard van mij. Twee vluchtten snel in hun hol, een bruine en een hele groene slang, maar de derde bleef rustig langs een muur kruipen. Ik kon er een foto van maken, die ik later aan Paulina en Hermilo liet zien. Blijkt een supergiftige slang te zijn. Paulina dood ze altijd zodra ze er zoeen tegen komt, omdat ze snel aanvallen, ook kinderen, bijten en in 5 minuten ben je dood. Niets tegen te beginnen. Buuuuuh.

3 opmerkingen:

 1. Een steen voor enge honden......dat zou je in Nederland eens moeten doen, hahaha,

  Lijkt me doodeng, die slangen. Ik vind je errug dapper!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eehhuh, we willen je wel terug zien, hè. En in levende lijve. Al ben ik natuurlijk wel héél erg benieuwd naar die slang.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk, dat zijn de avonturen uit de rimboe die we willen horen! Wilde dieren en het er op het nippertje goed vanaf brengen.

  Slangen tegenkomen die je niet als gevaarlijk of gevaarloos herkend lijkt me eng.

  BeantwoordenVerwijderen