dinsdag 22 november 2011

De Zaak in Pascalisschool

Donderdag 27 november 2011 wordt een groot deel van het architectenarchief van Noud Heerkens overgedragen aan Regionaal Archief Tilburg. De familie Heerkens heeft zich de afgelopen twee jaar ingezet voor het overdragen van dit archief. Noud Heerkens stierf in 2009 op 97 jarige leeftijd.

Hij ontwierp veel gebouwen in Tilburg, maar ook ver daarbuiten. Hij ontwierp onder andere de brug van Kasteel Heeswijk. De bouwtekeningen van deze brug zijn onderdeel van het over te dragen archief.

 Maar hij ontwierp ook de Pascalisschool aan het Lourdesplein in Tilburg. De school stond al even leeg en De Zaak, voorheen in de Nieuwlandstraat in Tilburg, heeft er een nieuw onderkomen gevonden.

Een perfecte ruimte voor deze designwinkel! In de klaslokalen van de oude basisschool, met de vele ramen op het zuiden, komen de meubels heel goed uit. Wat later in de middag geven de ramen een mooi licht- en schaduw patroon. De felgekleurde novilonvloeren zijn vrolijk en het minieme gymzaaltje met groene vloer en gele lijnen laat je afvragen welke kleine sportjes hier gespeeld zijn.


De medewerkers van De Zaak zijn nog bezig met inrichten, maar wil je niet wachten tot de laatste puntjes op de i zijn gezet, de winkel is al gewoon open. Je kunt er genieten van design én van de architectuur van Tilburgs architect Noud Heerkens.

De Zaak - design en advies
Lourdesplein 1
5017 AK Tilburg
013-5444547
www.dezaakdesign.com

Openingstijden:
di + woe + vrij 12.00 - 18.00 uur
do 12.00 - 21.00 uur
zat 12.00 - 17.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten