donderdag 22 november 2012

Brabant Biënnale 2012 in de Spoorzone

Ik doe dat zo graag: kunst kijken. En dan kan het nu ook nog eens op een geweldige plek: de Spoorzone in Tilburg, in de Koepelhal. Kan niet beter! Zou je denken. De Biennale Brabant 2012 is neergestreken in de Spoorzone. Open tot en met zondag 25 november, 's avonds tot 21.00 uur. Leuk! Zou je denken.


Je betaalt €5,- entree om vele, vele kunstwerken te kunnen bekijken. In totaal is er werk van bijna 50 verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland te zien en te koop. Voor de gelegenheid zijn de ramen van de koepelhal afgeplakt, de vloeren belegd met vloerbedekking, alles mooi verlicht (wat komt die stalen draagconstructie van de bogen mooi uit!) en het is er heerlijk warm! Enorme verwarmingsblokken aan de wanden zorgen voor een heerlijke temperatuur.

Het geurt er naar eten, het geluid murmelt naar je toe als in een café, maar eerst moet je nog een woud van fel verlichte zuilen door. En daar is dan de kunst. Een beschilderde Mini Cooper. Beelden, schilderijen, overdaad, naakten van metaal, torso's in blokjes, stieren van brons, een BMW. Aan het eind van de ruimte is een tijdelijk restaurant, waar het een drukte van belang is. Hier zijn de meeste bezoekers te vinden.

De kunst is helaas allemaal niet mijn smaak. Wel zag ik twee mooie werken van Anita Vermeeren, twee jongensgezichten. Ook de moeite waard zijn de werken van Gong Dong uit China, en grappig zijn de werken van Wu Jia Hui uit China.


De opstelling is vaak erbarmelijk. Zeg nou zelf, een kunstwerk komt toch niet uit de verf voor zo'n spijsbanier (zie hieronder)??
En hemel, die BMW 650i ertussen.... (of is het fijn te weten dattie een cylinderinhoud van 4359 cm2 heeft en in de high executive uitvoering slechts € 10.000 extra kost?)


Anyway, het zal toch goed zaken doen zijn, want vele werken lijken verkocht. En zijn de werken niet aan je besteed, dan zal het bij de spijzen het goed toeven zijn, verzorgd door Chefkok Gijs Vermeulen van Spijs culinaire catering.


Biënnale Brabant 2012
Koepelhal - Spoorzone Tilburg
NS-Plein 3, 5014 DA Tilburg

9 t/m 25 november van 11.00 tot 21.00 uur

http://www.biennalebrabant.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten