zondag 2 december 2012

Mooi werk in Kunstpodium T

Tot en met 9 december is in Kunstpodium T in de Noordstraat in Tilburg werk te zien van vijf eindexamenstudenten van verschillende kunstacademies:
Miloš Mendeš Trakilovic | Rotterdam
Fenne Westra | Den Bosch
Maaike Knibbe | Groningen
Astrid Mingels | Maastricht
Ingmar König | Utrecht
De werken van deze tentoonstelling (Hitherto) zijn het leukst als je je één van de aanwezige kunstenaars vraagt om uitleg. De vijf jonge mensen hebben samen gewerkt om tot deze expositie te komen, zijn samen naar Berlijn geweest en hebben een paar dagen in Kunstpodium T "gelogeerd" om de tentoonstelling op te bouwen.

Tot de verbeelding spreekt het werk van Miloš Mendeš Trakilovic dat bij binnenkomst meteen al veel aandacht vraagt. Je waant je in een bizarre sportschool, met te harde herrie om de spierbundels op te zwepen. De ramen trillen ervan, maar ondertussen staat datgene waar het om gaat, het apparaat voor gewichtsheffen, stil. Bijna wil je zelf plaats nemen om mee te gaan doen.

In een andere ruimte is werk van Astrid Mingels te zien, platte vormen op de grond die samen een piramide zouden kunnen vormen, bedekt met kristallen van zout. Prachtig!

Fenne Westra toverde één van de spierwitte ruimtes om tot een zwembad met een bizarre diepte. Inspiratie hiervoor kwam van een Japanse godin die met een spiegel geassocieerd wordt, reflectie van hemel en aarde. Fenne laat één van de wanden reflecteren in het zwembad, waardoor je de diepte van het zwembadje heel onwerkelijk ziet. De 'bodem' van het bad neemt allerhande vormen aan, afhankelijk van waar je staat. Ook prachtig!


Hitherto
Leerling / Meester expositie in Kunstpodium T
Noordstraat 105
Tilburg
t/m 9 december 2-12
donderdag t/m zondag van 13.00 tot 18.00 uur

Om de twee weken start een nieuwe Leerling / Meester expositie. Dat gaat door tot de zomer van 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten