maandag 16 augustus 2010

Heel naar foutje met Hi5

Binnenkort vertrek ik voor een reisje naar Mexico, onder andere in de hoop daar weer een aantal oude bekenden op te zoeken. Dat zijn vooral mensen die ik in 1996 leerde kennen toen ik mijn afstudeeronderzoek deed in het zuiden van Mexico, in de deelstaat Oaxaca (spreek uit Waháka). Welk beter medium kan ik gebruiken om ze allemaal op te sporen dan internet?
Lastig met Mexicanen zoeken is de achternamen. Was het nou Lopes Martinez, Ramires Morales, Rendon Morales, Amador Montaña en dan gebruiken de kinderen soms weer een andere combinatie dan de ouders.....
Anyway, ik vond er één via een soort Hyves die in Mexico populair schijnt te zijn. http://www.hi5.com/. Best leuke naam voor zo'n site. Om een bericht te kunnen sturen naar die oude bekende moest ik me registreren. Oke, dat doe ik dan maar voor deze ene keer (heb best wel een hekel aan dat soort 'vriendensites' en doe daar liever niet aan mee. Tijdens het aanmelden kon ik kiezen: al je gmail vrienden automatisch uitnodigen voor Hi5 of zelf kiezen wie je uitnodigt. Dat laatste uiteraard! Ik wil nl helemaal niemand uitnodigen voor zo'n onzinsite!
En wie schetst mijn vreselijke gefrustreerde verbazing: mijn mailbox stroomt vol met mailtjes van vriendinnen in de trant van: "Goh, ja, leuk, je stuurde zo'n verzoek, ja, ach, ik doe daar eigenlijk nooit wat mee, ik moest me registreren, en ja, ach, dat wil ik eigenlijk helemaal niet. Vind je 't erg? Sorry hoor.."

Schaamde me dood...

2 opmerkingen:

  1. Helemaal niet erg hoor Jojan.
    Groetjes uit Leiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Owkee, dan kan ik dat mailtje (in tweevoud, dus gewoon negeren! Dat scheelt weer ;)

    BeantwoordenVerwijderen