maandag 3 januari 2011

Kalender met Mexicaanse filmmuziek

Voor het nieuwe jaar kreeg ik van vrienden een kalender met elke maand een oude Mexicaanse film. Allemaal films uit de tijd dat Lichita jong was. Zij zal er een aantal van hebben gezien.
In januari 2011 laat deze kalender 'Viva quien sabe querer' zien, met als acteurs Miguel Aceves Mejia, Mabel Karr en Oscar Pulido, regie van Miguel Morayta.

Miguel Aceves Mejia (1915-2006) was zanger, liedjesschrijver en acteur, één van de grootsten in Mexico. Hij begon pas met acteren nadat hij al bekend was als zanger. Het zou kunnen dat hij ook is gaan acteren omdat een grote ster op het witte doek wegviel: Pedro Infante. Deze jonge god (nog steeds immens populair, ook bij jonge Mexicanen) is zonder twijfel de aller- maar dan ook allergrootste zanger/acteur van Mexico. Op veel te jonge leeftijd kwam Pedro om in een vliegtuigongeluk. Een groot acteur viel weg en maakte het mogelijk voor Miguel Aceves Mejia om een leegte te vullen. Miguel werd bijna 91 en is volgens traditie begraven is bij het Palacio de Bellas Artes in Mexico. Alleen de allergrootste sterren worden daar begraven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten