woensdag 6 april 2011

Mail art in Vincents Tekenlokaal

Er zijn kunstenaars die hun werkjes per post sturen naar andere kunstenaars. Mail art. Vlakbij Tilburg, in Chaam, zit zo iemand die mail art toegestuurd krijgt, al jaren!
Het werkt zo: hij plaatst ergens een oproep voor mail art met een bepaald thema en zet zijn brievenbus wagenwijd open. Het ene kunstwerkje na het andere valt op de deurmat, vaak na een lange reis vanaf de andere kant van de aardbol. Daar is mijn activiteit in Postcrossing he-le-maal niets bij.


Mr. Coliri noemt deze docent/kunstenaar uit Chaam zich. Hij vult met de ontvangen werkjes het Museum of Instant Images, een verzameling mail art die hij digitaal deelt met iedereen.
Ongeveer 20 jaar geleden startte hij rondom het thema 'Schooldays in artlife' een serie mail art. Aanleiding was de klassenfoto van Vincent van Gogh, genomen in 1866 op de Rijks HBS Koning Willem II in Tilburg. Onlangs stond de klassenfoto weer in het nieuws. Reden om iets te doen met de eerder ontvangen mail art en het weer nieuw leven in te blazen!

In Vincents Tekenlokaal is tot eind april 2011 een tentoonstelling te zien van de mail art 'Schooldays' van 20 jaar geleden én kun je informatie meenemen voor deelname in de nieuwe ronde! Iedereen wordt uitgednodigd naar Mr. Colori een kunstwerkje te sturen dat dit uitbeeldt:
Use or represent an artefact tracing your own schooldays as a basis of your contribution.
Inspiratie nodig? Ga snel kijken in Vincents Tekenlokaal!
PS, als eerste viel mijn oog uiteraard op de Japanse mail art in de tentoonstelling. Mijn hart stond even stil bij het zien van de plaatsnaam....... Sendai.... 20 jaar geleden verstuurd...... misschien woont deze kunstenaar daar niet meer..... laten we het hopen, want van zijn stad is niet veel meer over.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten