dinsdag 6 september 2011

Open Vlampijpateliers

Alweer 10 jaar zijn de Vlampijpateliers de thuishaven voor vele kunstenaars uit Utrecht en omgeving. Langs het spoor tussen Utrecht en Amsterdam ligt een uitgerekt pand waarin ruim 70 kunstenaars en ontwerpers vanuit vele verschillende disciplines werken. Eens per jaar laten zij zien hoe zij werken.

13 tot en met 16 oktober is het weer zover: de Open Vlampijpateliers. De kunstenaars gooien de deuren van hun ateliers open en je kunt naar hartelust kijken en eventueel kopen. Een aantal van de deelnemende kunstenaars:
Juul Rameau. Zij werkt met hout, keramiek en maakt grafiek. In haar atelier vindt je een pers waar haar grafische werk wordt gedrukt.
Inge Zeelen. In haar werken kom je regelmatig zand tegen in verschillende kleuren. Haar werk doet denken aan verre, avontuurlijke reizen.
Peter Kaldeway. Fotograaf van surrealistische foto's. Vaak heel bizar, vervreemdend, maar vaak ook heel humoristisch.
Aart Matser. Ontwerper van meubels en interieurs.
Dorothé Arts. Maakt beelden en installaties waarin de tegenstelling tussen individu en massa, binnen en buiten, natuurlijk en kunstmatig naar voren komt.
Renée Weijers. Voor sieraden moet je in het atelier van Renée zijn. Vaak met kleurrijk textiel erin verwerkt.

Er is ruime aandacht voor schilderkunst, keramiek en textiel. Ook zijn er een aantal meubelontwerpers, wordt er gewerkt met metaal en glas, brons, zilver, steen, eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken, of er is wel een Vlampijpatelier waar met die techniek of dat materiaal gewerkt wordt.


De jubileumeditie van de open Vlampijpateliers wordt op donderdag 13 oktober om 17.00 uur officieel geopend door de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen.

Open Vlampijpateliers
Vlampijpstraat 50, Utrecht
13 oktober t/m 16 oktober 2011
Openingstijden do & vr 17.00 - 20.00 uur / za & zo 13.00 - 18.00uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten