vrijdag 12 april 2013

Prachtige kunst in Ulvenhout

Van 12 tot en met 14 april is in Ulvenhout een expositie te zien aan De Roskam 16a-18a. Er is keramiek van Anke van Bergen-Holtkamp (prachtige keramische huizen!), schilderijen van Yvonne de Brouwer, foto's van ramen van Ben van de Kruijs, mooie keramische vormen en foto's van Hannie Mommers (eigenaresse van de galerie), Beelden van Joep Vrenken en een prachtige selectie vilten objecten van Marianne Mols.

Bij de opening op vrijdagavond puilden ze de tent uit met geïnteresseerden en er zijn meteen al een aantal werken verkocht. Wim Klein, pastor in Ulvenhout en entomoloog hield een betoog tijdens de opening over het kijken naar kunst: onbevangen, kijk ernaar als een kind, onbevangen. Probeer de kennis die je in je hoofd hebt opgeslagen los te laten als je naar kunst kijkt. Dan zie je ineens veel meer!



Marianne Mols en Hannie Mommers zijn zeer geïnspireerd door het werk van Karl Blossfeldt. Plantvormen, zaden, je vind dat terug in hun werk in vilt en keramiek. Deze objecten nodigen bijna uit om onbevangen naar te kijken! Prachtig vind ik ze.
Als je de gelegenheid hebt, ga dan snel kijken voordat de expo voorbij is!

Hannie Mommers
De Roskam 16a-18a
4851 TE Ulvenhout
Nog te zien op zaterdag 13 april, 13-17 uur en zondag 14 april, 11-17 uur
Website
Facebook

Marianne Mol
Textielatelier Mols Moois
Website 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten