maandag 8 juli 2013

Laatste Leerling/Meester in Kunstpodium T

Zo af en toe kom ik door de Nieuwstraat in Tilburg en bedenk dat ik de nieuwste Leerling/Meester expo nog niet heb gezien. Als Kunstpodium T op dat moment open is, wandel ik altijd even binnen. Zo ook afgelopen zaterdag, 6 juli. Ik was weer helemaal verrast door het moois, de humor, de vorm en de kleur. Heerlijk, zulke verrassingen op een gewone dag.

Nu, maandagochtend 8 juli, zit ik dit te typen en lees ik dat ik op één van de allerlaatste Leerling/Meesterdagen van deze reeks binnen ben geweest. De 5e editie is afgelopen, seizoen 2012-2013 zit er weer op. Ben ik blij dat ik het prachtige werk van Maria Roosen, Paula van Doorn, Suzanne Vellema, Sylé van Olst, Elise van Meene en Lina van Hassel nog heb gezien!

Ik was vooral onder de indruk van het werk van Maria Roosen, het gekleurde glas, de schaduwwerking in de zon, die gekke uitgetrokken vormen als een soort kalebasachtige groeisels. Mooi.


Maar ook bij het het werk van Suzanne Vellema bleef ik lang staan kijken. En mijn geconcentreerde gepuzzel trok vanaf de straatkant ook nieuwsgierige mensen naar binnen die mee gingen puzzelen.

Doe je best, ontcijfer dit maar: in dit tapijt staat een tekst. De letters zijn geschoren uit de wollige draden van het tapijt. Je moet bijna met je vinger de uitsnedes volgen om de letters te herkennen. Erg leuk om te doen!


 
En als je klaar bent kun je bedenken wat de tekst met het tapijt te maken heeft :-)

Hoewel deze serie Leerling/Meester is afgelopen is er nog genoeg met dat onderwerp te zien: in De Pont is tot september een geweldige expo te zien en in oktober komt in Kunstpodium T een expositie van De Nieuwe Vincent, elf jonge kunstenaars in de dop tonen hun werk na een intensieve tekentraining bij Kunstpodium T en Vincents Tekenlokaal (in het kader van Het Jaar 013).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten