vrijdag 9 augustus 2013

Musea in Praag, deel 3 (laatste): Museum of Decorative Arts

Aan de rand van de Joodse wijk Josefov en met uitzicht op de brug Mánesuv vind je het Museum of Decorative Arts. Een statig, groot gebouw dat er (net als veel andere gebouwen in Praag) heel gesloten uitziet. De zware, houten deur geeft toegang tot een prachtige Neo-Renaissance hal met een mooie trap en schitterende glas-in-lood-ramen en een prachtig beschilderd plafond. Alleen al voor het gebouw is een bezoek aan dit museum de moeite waard.
De geschiedenis van dit museum gaat terug tot 1885. Vanaf 1900 zit het museum in dit gebouw.


 In het museum is op de 2e verdieping een mooie permanente expositie te zien van glaswerk, textiel, uurwerken, van vóór 1850 te zien.


Op de eerste verdieping is de tijdelijke tentoonstelling te zien. In de zomer van 2013 is dat een geweldige expo met hedendaagse glaskunst: VIP Glass/XIth International Glass Symposium 2012. 98 Kunstenaars (beginnend en gevestigd) uit verschillende landen (ook Nederland) laten hun werk zien. Vanuit Nederland doen o.a. Tara Woudenberg, Hans van Benthem en Josja Caecilia Shepman mee. Een mooie film laat de totstandkoming van sommige van de werken in deze tentoonstelling zien.Museum of Decorative Arts in Prague
Exhibition Hall
17. listopadu 2
110 00 Prague 1

Open:
Di 10 a.m.—7 p.m., woe — zo10 a.m.—6 p.m., maandag gesloten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten