maandag 10 augustus 2015

Kunst met een scalpel: het laat je verrassen, verbazen en lachen

Nog tot en met 30 augustus 2015 heb je de kans om je in het Noordbrabants Museum in Den Bosch onder te dompelen in vrolijke verwondering. De papieren knip-/snijkunst van Georgia Russell zijn prachtig, kleurrijk, soms vol van beweging en laten je na het bekijken met een smile verder gaan.

Georgia's werk speelt met kleuren, vormen en lagen en lijkt je af en toe dizzy te maken door de werking daarvan op het mensenlijk oog. Het werk Ebb and Flow uit 2015 lijkt het erin te zuigen als je er voor langs loopt. Door de insnijdingen van de twee lagen, krijg je een rare visuele gewaarwording. Weird en heel leuk.



Onder stolpen, waar we hier in Brabant vaak beelden van heiligen onder zetten, plaatst zij open gesneden boeken. Pagina voor pagina geverft, de boekband helemaal uit verband gehaald, alle snijsels als een soort bontkraag eromheem. Geweldig, door die stolpen krijg je een soort idee van heiligenbeelden, maar dat zijn dan totaal versneden boeken. Het heiligste heilige lijkt de kapotte boekband.

Kunst met een scalpel
Georgia Russell
Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41
Den Bosch

nog te zien t/m 30 augustus 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten