dinsdag 21 september 2010

De allermooiste schoenen

Vanuit Tilburg maak ik ook wel eens een uitstapje naar omliggende gemeenten. Zondag 19 september ging het uitstapje naar Heusden, een schitterend vestingstadje vlakbij Waalwijk. Benieuwd hoe dat stadje eruit ziet? Bekijk dan deze meer dan geweldige promofilm, die twee dingen aantoont: 1. In Heusden heb je goeie schokdempers nodig als je op een brommer wilt filmen, 2. dronken zijn kan ook zonder alkohol op te hebben. (niet heel het filmpje kijken, andsers wordt je wagenziek)

Anyway, Heusden is echt heel mooi en sfeervol, met gezellige pleintjes en een mooi haventje. Geen Blokkers en Hema's, alleen kleinschalige winkels en gezellige cafeetjes en restaurants. En Heusden heeft nog iets heel speciaals : de grootste Jan Jansen schoenenwinkel van Nederland. Smullen geblazen. Jan Jansen maakt al vanaf de jaren '60 van de vorige eeuw schoenen en kreeg onder andere veel aandacht voor zijn schoenen met bamboe 'onderstel'. Hij is heel creatief met hakken van schoenen, hij laat schoenen soms bijna zweven, en maakt holle hak waar je doorheen kan kijken. Echt bijzonder. Neem hier een kijkje voor een paar voorbeelden van zijn schoenen.

En toevallig had ik wel wat schoenen nodig. Kwam dat mooi uit dat ze de winkel net hebben uitgebreid naar een veel grotere winkel met twee verdiepingen! Uiteraard ging i voor de bijl en loop ik nu heerlijk op rubber klompjes met felle kleuren, een paar voor de winter en een paar voor de zomer!

Oja, In Heusden heb je een geweldig pannekoekenrestaurant. Mijn moeder bestelde er een pannekoek met vanalles en ananas. Zalig! Maar die ananas was koud. Dat was nou jammer. Toch even een opmerking over gemaakt bij het (kribbige) serveerstertje. En wat was haar reactie? (oplezen met een hoog, truttig stemmetje): "De ananas is bè os altèd koud!"
De rest van de dag riepen we steeds: "de koffie is bè os altèd koud!" "En de spagetti is bè os ook altèd koud!"

1 opmerking:

  1. Wat een geweldige schoenen! Vooral van klompje in groen met peeptoe en open hak vind ik geweldig. Staan je vast geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen