dinsdag 17 mei 2011

Jojanneke koopt kunst van Janneke

Ik heb weer een aanwinst ontdekt in Tilburg: Tijd voor 3. Een winkeltje met kunst, kado's en koffie. Je vind er geheid dat leuke kadootje waar je naar op zoek bent of het oude koekjesblik dat nog in je verzameling ontbreekt, je hart loopt er vast over van geluk bij de zilveren geborduurde ketting van een vlinder en je loopt het winkeltje uit met de gedachte: "dat ene kunstwerkje in de kelder, zou dat niet passen op die ene muur?"

Nou, dat laatste overkwam mij, alleen kon ik niet kiezen. Ik sliep er een nachtje over en belde om twee kunstwerkjes van Janneke Hertoghs apart te leggen. Vandaag heb ik ze opgehaald en wat zijn ze leuk. Het lijken illustraties voor in een boek, vrolijk, lief, grappig.

Van Janneke weet ik verder niets, alleen dat ze Belgische is, in Antwerpen werkt en dat ze veel doet met theater. Weet iemand meer van haar? Ik hoor het graag!

Tijd voor 3
Langestraat 65
5038 CS Tilburg

1 opmerking:

  1. Hallo, Janneke is niet Belgisch, maar Nederlands, maar ze woont in Antwerpen, werkt inderdaad veel voor theater en maakt haar eigen werk natuurlijk (af en toe illustraties voor boeken en brochures). Ze heeft geen website, op het net vind je maar weinig info terug.

    BeantwoordenVerwijderen