donderdag 19 mei 2011

Wreck this journal

 
Het lijkt complete kolder: je koopt een boek en gaat daarin scheuren, vieze vingers afvegen, gebruiken als deurmat, je wast pagina's mee in je broekzak, je voetbalt ermee en neemt het zelfs mee onder de douche! Een boek om kapot te maken, moedwillig vies te maken, onzinnig vol te kladderen, pagina's uit te scheuren, aan elkaar te plakken of in repen te knippen.

Wreck this journal. Het bestaat al vanaf 2007 en is gemaakt door Keri Smith, in de Nederlandse versie uitgegeven door Uitgeverij Unieboek van Het Spectrum. Is dat wat voor mij? Een boek kapot maken en vies maken? Daarvoor heb je wel een heel 'buiten de lijntjes' gevoel nodig!

Ik begon voorzichtig met hier en daar wat te kleuren met een watervaste stift. Meteen prijs, want die stiften jagen de inkt door een aantal pagina's tegelijk. Gaaf! De pagina's erna doen onbewust mee. Een van mijn favoriete pagina's is die waar je de plakkertjes die op fruit zitten kunt plakken! Wie bedenkt dat? Heerlijk! Alleen ben ik die pagina steeds kwijt, dus de Max Havelaar bananenplakkertjes heb ik nu uit de pagina stekend geplakt, kan'k 't makkelijk vinden. Koffie spetteren of knoeien..... Dat deed niet zoveel. Is mijn koffie te slap? Die pagina moet nog wat dieper uitgewerkt. Ik had toevallig wat rode lak in huis om van die lakzegels te maken. Hoplaaaa op de kaft. Nee, geen goed idee, dat bleek te glad, zegel valt eraf, dan maar ín het boek. Een watervaste stift stilhouden tegen de zijkant van het boek. Prachtig, diep ronde vormen op de pagina's. Mooi gezicht, net Yayoi Kusama.

Al gooogelend kom ik op verschillende uitingen van gewreckte journals.
Laura is nu bezig haar journal te wrecken en blogt over de vorderingen. Ze is nog vrij braaf.
Veel wreckers  plaatsen foto's van toegetakelde journals op internet.
En sommigen plaatsen zelfs filmpjes van het verfraaien en vernielen, gooien, uitlaten, schoppen en slingeren van het journal. Ik heb er veel bekeken, dit is by far de beste: Wreck this Journal by Trudi (goeie acteurs!)

Dit meisje geeft een perfecte uitleg waarom Wreck this journal zo leuk is:

3 opmerkingen:

 1. Doet me erg denken aan onze schoolagenda's: een volgewerkt boek van mijn 4klas VWO bewaar ik nog steeds als een kostbaar kleinood.. wat een idee weer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja!!! Toen ik hem zag (mijn vriendin maakte me enthousiast) had ik meteen zoiets "dat deed ik vroeger ook!".
  Dus oude tijden herleven weer.

  Kijk mijn boek op http://creametjen.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog van jou Jensie, en ook een hele mooie profielfoto met die bloemen. Dank voor je reactie.

  BeantwoordenVerwijderen