woensdag 18 januari 2012

Top in Oirschot: Ons Zus

Oirschot is een mooi dorp aan de noordkant van de Brabantse Kempen. In dat mooie dorp is een fantastisch winkeltje/lunchtentje en dat heet Ons Zus. Ja, een zus van Ons Zus heeft ook een winkeltje in Oirschot, dus vind je het niet bij de één, dan loop je gewoon even naar de ander.

(hihi, dit bleek toch niet te kloppen. Het zit namelijk zo: Ons Zus is het dochterbedrijf van De Vier Mennekes in Oirschot. Deze winkel heeft dezelfde eigenaresse en Ons Zus is dus niet letterlijk van een zus. Ons Zus (de winkel zelf) is 'het zusje van' De Vier Mennekes.)

Ons Zus is een winkeltje met superleuke kado's, meubels, tassen, sjaals, kandelaars, opbergdozen, serviesgoed, sieraden, blikken, speelgoed, kaarsen, tafellakens, en allerhande snuisterijen en keukenbenodigdheden. De kleur spat ervan af zodra je binnenkomt. Je wordt er meteen vrolijk van!

 De mensen van Ons Zus kopen in bij anderen, maar maken ook zelf mooie dingen. Heel geestig is de 'lampenkap' voor de vogels, met pelpinda's eraan.

Naast het kijken naar en het kopen van al dat moois kun je er ook heerlijk lunchen en high tea-en. En verwacht op het menu ook ongangbare zaken! Absolute topper is het broodje Zoete Paté. Bij het lezen op de menukaart had ik mijn bedenkingen, maar ik liet me overhalen. Goddelijk lekker!

In het boek Como Agua Para Chocolate zegt de hoofdrolspeelster Tita dat haar eten zo lekker smaakt omdat het met zoveel liefde is gemaakt. Ik proef dat ook bij Ons Zus!


Ons Zus
Rijkesluisstraat 21
5688 EC Oirschot
www.onszus.nl
Facebook
0499 - 75 08 07

di t/m do 9.00 - 18.00 uur
vr 9.00 - 20.00 uur
za 9.00 - 17.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten